• Het melkmeisje - Fotobehang

Verschillende Woonstijlen

Iedereen heeft verschillende woonstijlen, dit kan in vormen zijn maar ook in kleuren. Daarom is het belangrijk dat jij jouw eigen woonstijl kiest. Maar wat past nou bij jou?

Als je dit soort vragen heb is het misschien wel handig om eerste te kijken welke woonstijl bij jou past. Als je dit weet kan je vaak makkelijker keuzes maken over je interieur. Om je een handje te helpen hebben wij de meest voorkomende woonstijlen voor je op een rijtje gezet. Met bij passende inspiratie voor jouw nieuw behang!

Landelijke woonstijl

Landelijke woonstijl komt veel hout in te pas, denk hierbij aan boerderijen. Dit interieur straalt dan ook veel warmte uit, wat veel terug komt in het hout. Naast hout maak je hier ook veel gebruik van stenen, zoals natuur stenen of een betonnen muur. Natuurlijke materialen dus! Kom jij dus helemaal tot rust in de natuur? En wil je dit terug laten komen in je interieur? Dan is een landelijke woonstijl wat voor jou.Scandinavisch woonstijl

Scandinavische woonstijl is tegenwoordig erg gewild! Lichte tinten en rechte vormen zijn wel typerende kenmerken. Door de lichte tinten wordt je interieur erg open gesteld aan vrijheid, ook hier maken zij gebruik van natuurlijke materialen als hout, wol en katoen. Hierbij heb je bij passen planten wat een mooie kleur groen in huis geeft. Verder is Scandinavisch erg minimalistisch dus mocht je van jezelf al minimalistisch zijn? Dan is deze stijl zeker wat voor jou.Line art en face line art

In verhouding met de statement pieces is dit een super groot contrast. Bij line art gaat het juist om minimalisme. Dit is een trend die we meegenomen hebben vanuit 2020 en blijft nog steeds in populariteit stijgen. Deze line art kan een leuke toevoeging geven aan je interieur. Mix het in een collage op de muur voor een speels effect. Of hang een(1) mooie grote line afbeelding op om een statement te maken.


Scandi Bohemian woonstijl

We hebben je net al wat verteld over Scandinavisch maar een combinatie met een andere woonstijl is ook heel uniek! Namelijk Scandi Bohemian, deze stijl heeft een exotische uitstraling met mix van Scandinavisch, zoals strakke lijnen en lichte tinten. Bovendien kan je hier leuke souvenirs matchen met bepaalde tinten, zoals bruin, groen of wit. Denk bij souvenirs aan geweven mandjes of zelf een surfplank!

modal